Çanakkale Şehitlik Turu, Şehitlik Gezisi, Çanakkale Şehitlikleri, Çanakkale Turu

Test Footer

Çaykara Sultan Murat Yaylası Şehitliği

by Unknown , at 02:24 , has 0 yorum

Çaykara Sultan Murat Yaylası Şehitliği

Çaykara Sultan Murat Yaylası Şehitliği; I. Dünya Savaşı sırasında istilacı ve işgalci Rus ordularına karşı savaşan Osmanlı ordularının bir şehitliği vardır.

IV. Murat 1635 yılında İran seferinden dönerken ordusuyla bu yaylada konaklayarak Cuma namazını kılmış ve birkaç gün burada konaklamış olmasından dolayı birkaç yaylanın merkezinde olan bu yaylaya “Sultanmurat” ismi verilmiştir.İlçe merkezinden 17 Km. güneybatıda ve denizden 2200 m. yükseklikte bulunan bu yaylada ayrıca I. Dünya Savaşı sırasında istilacı ve işgalci Rus ordularına karşı savaşan Osmanlı ordularının bir şehitliği vardır.Burada bir subay ve 70 er olmak üzere 71 Mehmetçik Rus askerleriyle savaşarak şehit düştüğünden bu tepeye “Şehitler Tepesi” ismi verilmiştir.

Trabzon ili Çaykara ilçesine 25 km. mesafese olan ve Aydıntepe'nin 54 km. kuzeybatısında bulunan Sultanmurat yaylasında elektrik, içme suyu ve wc bulunmaktadır. I. Dünya Savaşından kalma siperler ve şehit mezarlarını her yıl binlerce insan ziyaret etmektedir.

Çaykara Sultan Murat Yaylası Şehitliği


Çaykara Sultan Murat Yaylası Şehitliği
About
Çaykara Sultan Murat Yaylası Şehitliği - written by Unknown , published at 02:24, categorized as Çaykara Sultan Murat Yaylası Şehitliği . And has 0 yorum
Bck
Cancel Reply

Blogroll